Nyhet

TILBAKEBLIKK -Da FC Show vant "Klubben i mitt hjerte" 2008

Av Dagbladet, 8.11.2010 18:07

«Ingen show er som FC Show» Siddis Sportsklubb har hele Stavanger i ryggen.

(Dagbladet.no): Siddis Sportsklubb, eller FC Show som klubben er bedre kjent som, begynte for tre år siden med en svært så uhøytidelig og i aller høyeste grad selvironisk kameratgjeng i Stavanger med en målsetning i samsvar med grunnideen:

Kvartfinale i Champions League innen ti år for klubbens fotballsatsning.
 

- Mange sier at det er umulig, men umulig er bare et ord de som er fornøyde med livene sine som de er slenger ut, konstaterer klubbleder Øyvind Sørensen i Siddis Sportsklubb overfor Dagbladet.no.

Med daglig tilholdssted i femtedivisjon, gjenstår ennå et godt stykke arbeid før motstanderne heter Manchester United, Barcelona og Inter. Likevel er Stavanger-klubben på vei mot en nasjonal tittel allerede i år:

Siddis Sportsklubb har nemlig en liten ledelse i kategorien for fleridrettslag under 500 medlemmer i kåringen av «Klubben i mitt hjerte».

Brennende entusiasme
Sørensen tror kombinasjonen av selvironi og ekstremt høye mål, har tiltalt folk i Stavanger-regionen, hvor Siddis Sportsklubb uten sammenligning er den mest populære i avstemningen.

Flaggskipet Viking rekker ikke bysbrødrene og -søstrene i Siddis Sortsklubb til knærne en gang når det kommer til antall stemmer, men så er «ingen show som FC Show», som det heter i klubbemblemet.

- Vi har vokst fra å være 15 stykker i begynnelsen til å ha rundt 300 medlemmer, som alle er entusiastiske, livlige og brenner for Siddis Sportsklubb. Hele byen liker måten vi jobber, som går ut på ha det gøy, vise livsglede og være mot andre som en vil at andre skal være mot en selv, påpeker Sørensen.


Veldedighet
Derfor er veldedighetsarbeid et punkt som står høyt på klubbens prioriteringsliste.

- Vi ønsker å hjelpe folk som trenger det. I fjor holdt vi en auksjon hvor vi samlet inn 60 000 kroner til kreftsyke barn ved universitetssykehuset. I år har vi laget en egen FC Show-sang, hvor inntektene fra singelsalget går til kreftavdelingen, forklarer Sørensen. 
 
Klubben har dessuten vokst seg til å bli langt mer enn fotball. Per dags dato har man utvidet med cheerleading, innebandy, håndball, basketball, rugby og amerikansk fotball. Samtlige avdelinger ikler seg klubbens karakteristiske rosa trøyer, et fargevalg de var først ute med i Norge.

- Det ble sagt at da Sogndal lanserte sine nye bortedrakter at de var de første i landet med rosa drakter, men det er bare tull, understreker Sørensen. 


Garderobe i bilen
Skulle det ende med seier og 75 000 kroner til klubbkassa, kommer midlene definitivt godt med for livsglade siddiser.

- Det gir oss en bekreftelse på det store engasjementet som er rundt klubben og vil bety mye særlig for de nye gruppene som vi kan gi god støtte med blant annet nytt utstyr. Vi er ikke akkurat den rikeste klubben i Stavanger, sier Sørensen, som mest av alt håper at klubben snart finner et fast tilholdssted.

- Fram til nå har vi hatt garderobe i bilen min hvor jeg frakter med meg utstyret vårt. Vi søker om fast tilhørighet via kommunen og idretten. Det vil bety alfa og omega å få det til, understreker Sørensen.


SE HELE SAKEN HER: http://www.dagbladet.no/sport/2008/11/18/554490.html

| | |