Nyhet

Før høstsesongen i 4.divisjon:

Av Morten, 3.8.2012 00:00

Et gjerrig lag begge veier i vårsesongen. Slipper inn lite mål, men slusene har heller ikke åpnet seg framover på banen for dem. Har et uforløst potensiale, og jeg spår at trepoengerne blir flere utover høsten. Tror FC Show har en sjanse på femteplassen til slutt. Ligger nå på sjuende med 13 poeng.

Høstsesongen i 4.divisjon nærmer seg. Hvordan vil tabellen utvikle seg utover høsten?

Skrevet av: Magne Skålnes

Vi har sett på nåværende stilling og forventninger foran høstsesongen for de forskjellige lagene i divisjonen mens det er sommerpause. Tar en gjennomgang lag for lag i alfabetisk rekkefølge.

Djerv 1919

Har som ventet plassert seg i det øvre skiktet med sine 23 poeng på 12 kamper. 8 poeng bak lederen Hundvåg gjør nok at løpet er kjørt med tanke på opprykk. Men kanskje trenger det unge laget ett år til i 4.div før de tar steget opp i 3. div. I allefall massevis av talent i dette laget under kyndig ledelse av ringreven Svein Hammerø. Forventer å finne dette laget på topp 3 ved sesongslutt.

Falkeid

Nyopprykket lag som nok har som hovedmål å holde seg i divisjonen. Tredje sist nå med sine 13 poeng på 12 kamper. Klarer laget å holde samme snitt, så vil nok laget klare målet sitt. Frode Hundsnes’ menn klarer å karre til seg noen poeng her, og noen poeng her. Høydepunktene så langt er nok hjemmeseierene mot naboen Stegaberg og Vea. Tror laget klarer seg, og får en 8-10 plass.

Haugar

I likhet med Djerv 1919 er dette et ungt, talentfullt lag. Haugar har samlet 16 poeng og ligger på femte plass. På sitt beste har de hamlet opp med serieleder Hundvåg med 3-0 hjemme, mens det har gått langt dårligere borte med bl. a. tap for både FC Show og Mastra. Fjerdeplassen bør være innen rekkevidde med litt jevnere resultater utover høsten.

Hundvåg

Med 10 seiere, de fleste av dem med kallas-sifre, er dette det suverene lederlaget. Ingen grunn til å tro at laget slipper grepet i høst heller, med Bjarte Lunde Aarsheim i sjefsstolen. Dette laget bør komme seg opp i 3. div snarest, og få litt motstand i kampene. Potensialet i laget er stort.

Mastra

Etter en trå start så spilte dette laget seg opp, spesielt på hjemmebane. 13 poeng og en hengekamp gir laget gode odds for å klare seg. 7-1 mot Torvastad og 4-1 mot Haugar høydepunkt så langt. Tipper en 7-9 plass når regnskapet gjøres opp i oktober.

Nord

Da jeg så et svakt Nord-lag tape 0-3 for Ølen i en treningskamp kort tid før seriestart, levnet jeg ikke dette laget store sjansene i årets 4. div. Men laget har plukket jevnt og trutt med poeng, og ligger på en fin fjerdeplass med 20 poeng. Fin blanding av rutine og unge spillere gjør Nord til et solid lag, som nok vil havne omtrent her på 3-5 plass.

Sauda

Sauda har et veldig ungt lag, men de åpnet sesongen forrykende med fire strake seire. Etter det har det gått litt tråere, men alt i alt er nok Sauda fornøyd med å være utenfor nedrykkskampen med 16 poeng. I tillegg har de en hengekamp mot Mastra i bakhånd. Sauda vil nok plukke de poengene de trenger for å forbli på trygg grunn. En 6-8 plass vil være naturlig å sikte seg inn på.

FC Show(Siddis)

Et gjerrig lag begge veier i vårsesongen. Slipper inn lite mål, men slusene har heller ikke åpnet seg framover på banen for dem. Har et uforløst potensiale, og jeg spår at trepoengerne blir flere utover høsten. Tror FC Show har en sjanse på femteplassen til slutt. Ligger nå på sjuende med 13 poeng.

Stegaberg

Overrasket alle med å slå både Vea og Djerv 1919 i vårsesongen, men det har også blitt mange tap. Må passe seg for ikke å havne blant de to som skal rykke ned ved sesongslutt. Men antagelig unngår de det ved å få tilstrekkelig med poeng på hjemmebane. Skal ha både Ølen og Falkeid hjemme i høst, og det kan bety litt. Tror Stegaberg havner like over streken. Stegaberg får ny trener på mandag.

Torvastad

Det har vært en tung vårsesong for Torvastad. Bare 10 poeng og under streken ved sommerpausen. Klart det kan forandres ved en fantastisk høstsesong, men ser ikke helt det komme. For dårlig forsvarspill har resultert i altfor mange baklengs, og det må strammes kraftig opp skal plassen reddes. En opptur i år var da de i allefall slo det andre bunnlaget Ølen 6-4 hjemme på slutten av
vårsesongen. Tror imidlertid Torvastad havner under streken i år.

Vedavåg Karmøy

Har som ventet vært med i teten, men har ikke klart å holde Hundvågs tempo hele veien. Tap mot Falkeid, og hjemmetap mot Djerv 1919 har gjort sitt til at Vea har måttet slippe Hundvåg 6 poeng fra seg. Vea vil nok kjempe om andreplassen utover høsten, og mitt tips blir at de klarer den.

Ølen

Vant 5. div i fjor, men har hatt et tøft møte med årets 4. div. Liten stall som også består av endel offshore-arbeidere, samt skader har gjort sitt til at de har inntatt sisteplassen. Laget har såvidt greid å stille lag i enkelte kamper. 8 poeng har det blitt, alle på hjemmebane. Seirene mot Falkeid og Stegaberg smakte nok godt, men det må også tas trepoengere mot andre lag skal det bli fornyet kontrakt i divisjonen. Mitt tips er at Ølen havner på en av nedrykksplassene.

| | |