Nyhet

Før runden: 4.divisjon

Av M H.Storli, 13.9.2012 00:00

Ingen uke uten en spennende runde i den lokale 4. divisjon. Etter sist runde er det Mastra og Stegaberg som sliter i bunn, og har 4 poeng opp til lagene foran. Nå kan det skje at det rykker ned såpass mange lokale lag fra 3. div i år at det kan bli tre lag som må ned.

Runde 17 4 div. Rogaland

Ingen uke uten en spennende runde i den lokale 4. divisjon. Etter sist runde er det Mastra og Stegaberg som sliter i bunn, og har 4 poeng opp til lagene foran. Nå kan det skje at det rykker ned såpass mange lokale lag fra 3. div i år at det kan bli tre lag som må ned. Uansett må lagene sørge for å hanke inn mest mulig poeng, og prøve å sørge for å ha nok lag bak seg til å få være med å leke i 4. div neste år også. I toppen cruiser Hundvåg i øyeblikket inn mot puljeseier og opprykk, med Djerv 1919 som eneste reelle utfordrer, 6 poeng bak.

Ukens runde:

Torsdag 13.09

Nord – Sauda 3-0 SLUTT.

Formlaget Sauda mot et tungtgående Nord, bør gi nok en Sauda-seier i høst. Det ble tap mot Djerv 1919 etter en jevn kamp, mens Mastra ble slått hele 7-1 borte denne uken i en hengekamp. Nord har mistet noe av den fine formen de hadde, og går på tap etter tap. Spår et nytt denne torsdagskvelden.

Fredag 14.09

Falkeid – Ølen

De to opprykkslagene fra 5. div ser begge ut til å ha en fair sjanse til å klare seg dette året uavhengig av resultatet i denne kampen. Men det er klart at en eventuell vinner i kampen vil stå ganske sterkt inn mot innspurten av sesongen. Falkeid vant sin siste kamp borte mot Mastra, mens Ølen slo Vedavåg hjemme i sist runde. Ølen virker sterke for tiden og jeg tror de vil vinne, som de gjorde i vårkampen i Ølen.

Haugar – Mastra

Her skal det være klasseforskjell på Haugesundslaget og Mastra, som ser ut til å ha gått litt opp i limingen i det siste. Det må en alvorlig snuoperasjon til skal laget fra Mosterøy klare seg. Tror ikke de får noe gratis fra Haugar, som nok tar dette enkelt på hjemmebane.

Djerv 1919 – Stegaberg

Ingen grunn til å tro at dette blir noe annet enn hjemmeseier heller. Djerv 1919 vant sterkt mot Sauda ute sist, mens Stegaberg tapte nok en viktig kamp hjemme mot Torvastad. Det må betegnes som en bombe om Stegaberg tar poeng her.

Vedavåg Karmøy – FC Show

Åpen kamp på Sletten, der Vea nok er revansjesugne etter den litt middels opptredenen mot Ølen sist der det ble 1-2 tap borte. FC Show kommer fra hjemmeseier mot Nord. Blir jevnt her, men tror Vea tar det på hjemmebane.

Lørdag 15.09

Torvastad – Hundvåg

Siste kamp denne runden går altså på gresset på Torvastad, og det blir ett slags topp mot bunn-oppgjør her. Da skal vel resultatet si seg selv. Hundvåg besitter en mye bedre tropp enn Torvastad, og vil vinne denne greit.

| | |