Nyhet

MENTOR MULLER OM SESONGEN FØR SISTE KAMP

Av pm, 27.10.2012 00:00

Mentor Muller har gjort en kjempejobb som trener. Tross null erfaring har han tatt det igjen på engasjement og viljen til å lære. Sammen med Per Allan Hansen fant de til slutt oppskriften på suksess. Les her hva han sier om sesongen og dagens kamp.

 

Sesongen 2012 har vært min første sesong som hovedtrener. Jeg har gått gradene i klubben. Her har jeg vært spiller i en del år, assistenttrener i 1/2 år og nå som trener. 
Syns det var en stor utfordring å debutere som trener i 4 div, med et helt nyopprykket lag.

Målsetting til klubben var klar. Beholde plassen, og få struktur i laget, slik at det kan bygges på videre!

Jeg hadde en mnd å bli trener!!

Etter at jeg fikk vite at det blir meg som skal lede laget i des. 2012, har jeg studert fotball mer enn noen gang! Tok trener C-kurset, en haug
med skrive UEFA A-lisens oppgaver fra Norges fotballforbund, aktivmedlem i Elite soccer coaching, og en del om taktikk/ formasjon samt valg av riktig øvelser.

Til å begynne med var det litt rart å være trener for din lagkamerater, men både spillerne, lederne har gitt meg tid og rom, slik at jeg kunne 'formes' som trener.

Oppgaven min var å legge treninger til rette for spillerne, å få de klar til sesongstart og ikke minst å få de til å tro på det vi holder på med.

Utholdenheten, smidigheten og hurtighet var noe me jobbet mye med i sesongstarten. Den defensive strukturen måtte strammes og laget begynte å ta form raskt, selv om resultatene uteble i begynnelsen.
Vi er blitt gjerrige bakover (en av gjerrigste laget i avdelingen vår) og fått mer klare og definerte oppgaver på banen.

Taktikk messing har vi bevist at vi kan spille jevnt mot de beste. 
Vi har også vist at vi kan spille i forskjellig formasjoner. Det er tegn på kvalitet.

Fotball er faktisk litt mer komplisert (fra trenerens ståsted) en man tror, samtidig alt for enkel også. Det er som sjakk. Med god planlegging og forberedning er du 2-3 trekk foran motstanderen.

Fc Show er et hardt arbeidende lag som jobber kontinuerlig med å bli bedre. I år har vi bevist kritikerne at vi er et solid , sulten og godt forberedt lag.

Det vi har vist til nå er: termometer som viser feber eksistensen i vårt lag!

Sesongen 2012 har vært et av de mest vellykkede året. Rekrutt laget rykket opp til 6 div. vi har fått et lovende juniorlag og A-laget har spilt seg stabile og er klar i 4 div. spill neste år også.

Med nye spillere på vei, er klubben klar til å bygge videre på sesongen 2012!!

Fc Show har gitt meg mer smak på trener karrieren.

Mvh
Mentor Muller

| | |