Nyhet

Oppsummering 4.divisjon

Av M H.Storli, 29.11.2012 00:00

Skrevet av Magne Skålnes han har oppsummert 4 div for alle lagene.

Vi har sett på de forskjellige lagenes plassering og utvikling gjennom sesongen. Hundvåg rykker opp til 3. div, mens Torvastad, Falkeid og Stegaberg rykker ned.

Her er en gjennomgang av lagene i 4.div:

Djerv 1919

2. plass. Har gjennom hele sesongen ligget disse 3-6 poengene bak Hundvåg, og klarte aldri å utfordre de helt. Uansett en bra sesong på det unge Djerv-laget, styrt av Svein Hammerø. Kanskje kan de gå helt til topps neste sesong, med årets erfaringer i sekken. Jeg tippet de på topp 3 i sommer og det holdt stikk.

Falkeid

11. plass. Høstsesongen ble etter hvert et mareritt for Tysvær-klubben. Tok nesten ikke poeng etter sommerpausen. I tillegg innblandet i en jukse-skandale som endte med poengtrekk og pengebot. Nedrykk et faktum etter kun en sesong i 4. div. Etter en brukbar vårsesong tippet jeg de på 8-10 plass i sommer.

Haugar

7. plass. I sommer mente jeg at de i alle fall kunne lukte på 4. plassen, dersom de ble litt jevnere i resultatene. Men de fortsatte med med ujevne resultater sesongen igjennom. Hele 9 tap i løpet av året gir ikke topp-plassering til slutt. Ungt lag som nok kommer sterkere med litt erfaring og ballast.

Hundvåg

1.plass. Hundvåg innfridde så til de grader, og feide inn til suveren avdelingseier. Har ligget i teten sesongen igjennom, og trenger nå nye utfordringer som 3. div vil gi. Ønsker laget lykke til i 3. div, der de sikkert vil klare seg godt.

Mastra

8. plass. Etter en tung start på høstsesongen fikk laget et løft på slutten. De skaffet seg nok poeng til å klare seg greit. De lider nok litt under at mange spillere jobber offshore, og kvaliteten svinger som følge av det. Tippet dem på 7-9 plass i sommer, og det stemte til slutt.

Nord

4. plass. Dette laget har vært en slags «dark horse», som har tatt jevnt og trutt med poeng hele året. Det ryktes før sesongen om et lag med litt mannskapsproblemer, og enkelte treningskampresultater kunne tyde på det. Men laget har gjort dystre spådommer til skamme. Tippet dem i sommer til å ligge rundt 3-5 plass.

Sauda

5. plass. Sauda må sies å ha gjort en meget bra sesong i år i forhold til i fjor, då de var meget nær å rykke ned. Den fine mixen av rutine og ungdom har vist seg bra, og trener Jan Ove Teig er selv stødig som keeper. Tippet dem som 6-8. plass i sommer, men det ble hakket bedre.

FC Show(Siddis)

6. plass. Show-laget har vært et kjærkomment innslag i 4. div, med sin ramme rundt kampene. I tillegg står de for morsom og underholdende fotball. De har scoret mer mål også i høst. Jeg trodde de kunne ha sjanse til 5. plassen i sommer, men de endte tilslutt på plassen under.

Stegaberg

12. plass. Har altså ikke tatt et eneste poeng etter sommerpausen. Treneren Svein Søderlund trakk seg i sommer. Det handlet om hvordan A-laget ble drevet, om holdninger og andre ting. Laget hadde inntil da hatt en helt grei poengfangst, men nå har det altså blitt tap på tap. Nå går turen ned i 5. div, og de kommer nok til å prøve å gjøre det oppholdet så kort som mulig. Jeg tippet dem på ca 10 plass i sommer.

Torvastad

10. plass. Tippet Torvastad ville ende under streken i år, og det holdt stikk. I alle fall når det ble 3 lag som rykket ned i år. Ankepunktet har vært et altfor gavmildt forsvar. Det har blitt sluppet inn altfor mange mål. Da går veien ned i den litt mindre glamorøse 5. div. Men Torvastad vil nok kjempe seg opp igjen.

Vedavåg Karmøy

3. plass. Det har vært en sesong på det jevne for Vea. De fleste hadde vel dette laget til favoritt til opprykk. Men laget klarte aldri å utfordre Hundvåg, og endte også bak Djerv til slutt. Treneren Bjaki Gudmundsson trakk seg i august, og gamle-treneren Ståle Hetland tok over oppgaven. Poengfangsten har vært god under Hetland, og spørsmålet er nå om han fortsetter. Tippet dem til å klare 2. plassen, men det gikk ikke.

Ølen

9. plass. Jeg tippet Ølen til å rykke ned i sommer, etter en ganske begredelig vårsesong. Men de ble forsterket av flere gode spillere bl. a. Alfred Berge, og har tatt noen seiere i høst. Klubben hadde som mål å overleve denne første sesongen. Nå gjenstår det å se om laget kan løfte seg enda høyere neste sesong. Da må disse rutinerte spillerene bli med også neste år, ellers kan det bli tøfft i en avdeling som blir enda sterkere neste år, da FKH3 og Skudenes kommer opp.

| | |