Trenerens ord

PER ALLAN OM SESONGSTARTEN

29.4.2013 00:00

Ledelsen og spillerne håpet at vi i sesongen 2013 skulle få en annen trenings og hjemmearena enn forblåste Sunde Stadion, men den gang ei. Stavanger Kommune plasserte oss der ute i havgapet, sammen med Sunde, som har rettmessig fortrinn på denne banen. Les Per Allans syn på sesongstarten så langt her.

Med Ny trener duo og mange nye spillere har målet for sesongen vært ganske så ambisiøst. FC show har blitt en tydelig fargeklatt i lokalfotballen og i sesongen 2013 spiller A-laget i rogalandfotballens ytrefilèt avdeling(les 4. div avd 2) . Mange mener at den faktisk nærmer seg indrefileèn (les 3. div)med Stormskritt., og FC Show startet sesongen med tydelig uttalt mål om å starte 2014 sesongen en divisjon høyere. De nye spillerne kompletterer  de “gamle” og mye lå  til rette at vi hadde dobbel dekning på de aller fleste plassene.

Ledelsen og spillerne håpet at vi i sesongen 2013 skulle få en annen trenings og hjemmearena enn forblåste Sunde Stadion, men den gang ei. Stavanger Kommune plasserte oss der ute i havgapet, sammen med  Sunde, som har rettmessig fortrinn på denne banen, slik at treningsforholdene våre er langt fra optimale hverken med hensyn på treningstider, garderobe og utstyrsforhold, samt at banen er “long overdue”  mht til kvalitet. Ryktene sier at Sunde Stadion  ikke er på vedlikeholdskartet før i 2015,  tidligst!!

For FC Show har sesongoppkjøring, i likhet med alle andre lag i regionen , vært en kald affære og dermed har baneforholdene blitt ytterlige forverret. Dette har kanskje medvirket til at belastningskader lettere har oppstått blandt spillerne. Dermed har dette, sammen med arbeids og skoleforhold for spillergruppen, ført til at vi aldri en eneste trening har vært i nærheten av å være fulltallige. Dette er selvfølgelig ikke uvanlig for lag og  spillere på dette nivået, men for oss har det i år slått kraftig ut.

Likevel, treningene har vært gode. Spillerne har forstått at vi legger opp til å være ballbesittende. Få touch både i forsvar og angrep. Dette har vi terpet på sammen med gode kondisjonsøkter.

En tur til Tyrkia har vi også hatt. Alle spillerne kunne ikke , av ulike årsaker, delta , men med god deltagelse fra Junioravdelingen, kunne vi legge opp til gode treningsøkter på glimrende treningsforhold.  Selv om værgudene heller ikke der hadde tryllet fram finværet, må man kunne si at turen var vellykket  både treningsmessig og ikke minst sosialt. Vi vant en treningskamp mot Hana med 5-1, hvor vi var nærmere 10-1 enn de 5-2. Og flere av målene var av det vakre slaget.  Skår i gleden var at 4 av våre spillere ble skadet(2 langvarige og 2 var ute i flere uker) Sosialt viste også Tyrkiaturen at laget består av en del  vinnarskaller,  både av det positive og negative slaget.

Hjemme igjen, møter vi islagte treningsforhold, og paradoksalt nok  er også “innetreningen”  ved Siddishallen, en iskald affære.  Mange er syke og skadet og vi har vanskelig for å kjøre optimale struktur og formasjonstreninger. Det ligger i kortene at vi nok må justere målene våre  for sesongen.  Selv om vi i  treningskampene mot SIF (Uavgjort),  POL (seier) og Brodd (tap) viser oss fra en positiv side, savner vi flere sentrale spillere og flere av dem er i skrivende stund ( 4 kamper ut i sesongen)  fremdeles ikke spilleklare.

 

Sesongstarten har vært et slag i trynet , ambisjonsmessig. Tapet i 1. kamp , mot Madla , var surt. En tidlig scoring i mot, og så en kamp mot en godt organisert Madlamur.  Der var vi ikke flinke og smarte nok.  Mot MIL slet vi spillemessig i 1. omgang, samt satt ut av nok en langvarig skade på nøkkelspiller. Likevel tok vi ledelsen på et fantastisk måte i begynnelsen av  2. omgang, men det ble merkelig nok også starten på en sportslig nedtur. De neste 25 minuttene var vi dårlige. Elendige.  Vi gikk rett og slett en smule varme i toppen.  Og vi slapp inn 3 drittmål.  Men….. vi ryddet opp idet og mobiliserte bra til neste kamp mot Randaberg, hvor årets første seier kom.  Mot et ungt og urutinert Randaberg, ble det oss fortalt, og vi så det vel også med egne øyer, men man skal ikke glemme at det kryr av yre ungdommer i FC Show sitt A-lag også.

I kampen mot Riska, som i likhet med Randabergkampen ble spilt i et grapskaldt regnvær,  ble vi igjen straffet i en del av spillet hvor vi sliter kraftig. ( forteller ikke hva det er her, for det skal vi ta internt og trene masse på i ukene som kommer). I tillegg viste Riskaspillerne hva det betyr å ha  tempo i kroppen og la ballen gjøre arbeidet.  Riska var gode, men vi var best de siste 20 minuttene. Dette lærer vi av. Både trenere og spillere skal gjøre vårt ytterste til at øvelse gjør oss til mestere mot Mastra.

Som sagt. Ingen optimal start på sesongen. Jeg tror vi gjør smart i å justere ambisjonsnivået, og ta en kamp om gangen. Jeg tar nok ikke munnen for full når jeg sier at at Stavanger puljen er hardere enn “norapuljå”, og vi slet en stund også der. Det sier i alle fall meg at vi må gå i kjelleren foran og i hver kamp framover, og skaffe oss en plattform å stå støtt på til høstsesongen. Med alle mann tilbake, fit for fight, vil det både bli god kamp om plassen på laget, skjerping i alle ledd, og dermed mulighet for at dette også slår positivt ut i kampene om poengene.

Uansett.  Me gled oss t fortsettelsen. Me har møje ugjort i Stavangerfoballen. Ikkje adle e liga glade i oss her i byn, mest p.g.a. uvitenhet, men di ska få lera at med å mødea oss, blir det SHOW både på og utenfor banen.

 

Med Sportslig hilsen

Per Allan.

| | |

Trenerens ord

På denne siden vil treneren komme med nyheter, synspunkter og ting som berører klubben.

Sponsorer